Ποιοι Είμαστε

20181006_135319-min

ΕίμαστεΠαραγωγοί από το 1949

Ποιοι είμαστε; Πάνω από όλα, είμαστε μια οικογένεια οινοποιών με ένα σπάνιο πάθος για αυτό που κάνουμε. Είμαστε περήφανοι συνεχιστές μιας βαθιά ριζωμένης οινικής παράδοσης που ξεκίνησε το 1949 και ήδη βρίσκεται  στην τρίτη της γενιά, έχοντας αναπτυχθεί εντυπωσιακά από τότε.

Η ιστορία μας και οι δημιουργίες μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τον τόπο όπου έχουμε αναπτύξει ρίζες: τις μαγευτικές, γεμάτες ιστορικότητα ορεινές εκτάσεις της Κορινθίας.

01Ο Θρύλος

Πρόκειται για έναν τόπο που βρίθει μύθων και θρύλων που χάνονται στους αιώνες. Εδώ είναι το θρυλικό σημείο γέννησης των Πλειάδων, καθώς και του θεού Ερμή – που πιστεύεται ότι γεννήθηκε σε μία σπηλιά σε μια τοπική βουνοκορφή, όχι πολύ μακριά από τους αμπελώνες μας.

02Η Αναφορά Του Λογότυπου Μας Στην Παράδοση

Δεν είναι τυχαίο ότι οι Δελφοί, η Ολυμπία και η Επίδαυρος, τρεις από τις πλέον ιερές τοποθεσίες της Αρχαίας Ελλάδας, αν ενωθούν στο χάρτη δημιουργούν το σχήμα ενός ισόπλευρου τριγώνου.

Στο κέντρο του τριγώνου αυτού βρίσκεται η περιοχή των Τρικάλων, με αναφορά στα ‘τρία καλά’. Η πνευματικότητα του τόπου αυτού, πέρα από τους αρχαίους Έλληνες προσέλκυσε χριστιανούς μοναχούς καθώς και, πιο πρόσφατα, σύγχρονους Βουδιστές που ανήγειραν 9 εντυπωσιακές στούπες.

Εάν συνδεθούν οι τρείς από του πιο σημαντικούς τόπους λατρείας των αρχαίων χρόνων: Δελφοί, Επίδαυρος και Ολυμπία σχηματίζεται ένα ισόπλευρο τρίγωνο στη μέση του οποίου βρίσκονται τα «τρία καλά» ή αλλιώς η περιοχή των Τρικάλων. ΤΆΚΗΣ ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΣ | ΠΟΙΗΤΗΣ

ΕξερεύνησεΗ Ιστορία μας

Το πάθος μας και τα δώρα της φύσης συνδυάζονται για να δημιουργήσουν κρασιά γεμάτα χαρακτήρα και μοναδικότητα, το καθένα με μία σπάνια, συναρπαστική ιστορία να διηγηθεί.

1890
Πρώτη ΓενιάΗ παραγωγή κρασιών αποτελεί οικογενειακή παράδοση και ξεκινάει με τον Γεώργιο Κίσσα στα τέλη του 19ου αιώνα με τις πρώτες παραγωγές κρασιών στο Διμηνιό Κορινθίας όπου αποτελεί και την έδρα της επιχείρησης μέχρι και σήμερα.
1949
Δεύτερη ΓενιάΣτη συνέχεια ο υιός του Δημήτριος Κίσσας συνέχισε με την δημιουργία της εταιρείας και την κατασκευή του οινοποιείου το 1949 οινοποιώντας τις τοπικές ποικιλίες Ροδίτη και Σαββατιανό. Το οινοποιείο αποτελεί ένα από τα πρώτα της Κορινθίας με τις παλιές τσιμεντένιες δεξαμενές να διατηρούνται μέχρι σήμερα.
1972
Τρίτη ΓενιάΤο 1972 η εταιρεία μετατρέπεται σε ομόρρυθμη με τίτλο Δ. Κίσσας και Υιοί Ο.Ε. ενώ παράλληλα στην εταιρεία ξεκινάει και ο Γιώργος Κίσσας Χημικός – Οινολόγος μετά το πέρας των σπουδών του. Στις επόμενες δεκαετίες το οινοποιείο επεκτείνεται φτάνοντας χωρητικότητα 1,5 εκατ. λίτρα ενώ ένα δεύτερο οινοποιείο χτίζεται στην περιοχή της Θήβας. Η εταιρεία εφαρμόζοντας τις τελευταίες τεχνικές οινοποίησης και με γνώμονα πάντα την ποιότητα αποκτά σαν πελατολόγιο τις μεγαλύτερες οινοποιητικές μονάδες της χώρας.
Σήμερα
Τέταρτη ΓενιάΜε στόχο τον καλύτερο έλεγχο της πρώτης ύλης ο Γιώργος Κίσσας προχωρά στην καλλιέργεια ιδιόκτητων αμπελώνων. Αρχικά στην περιοχή του Διμηνιού με τις τοπικές ποικιλίες Ροδίτη και Σαββατιανό ενώ το 2008 ύστερα από πολυετή έρευνα και μαγεμένος από το terroir της ορεινής Κορινθίας επέλεξε να εγκαταστήσει τον κύριο όγκο των αμπελώνων στην περιοχή της Άνω Καλλιθέας, στις πλαγιές του Μαύρου Όρους (Χελυδορέα) προέκταση του όρους Ζήρεια, σε ένα υψόμετρο που αγγίζει τα 900μ. Στην περιοχή αγοράζονται 160 στρέμματα τα οποία φυτεύονται με Μαλαγουζιά, Μοσχοφίλερο, Ασύρτικο, Μοσχάτο και Pinot Noir. Ταυτόχρονα στο οινοποιείο προστέθηκε και η επόμενη γενιά με τον Δημήτρη Κίσσα, Χημικό Μηχανικό – Οινολόγο με σπουδές στο UC Davis της Καλιφόρνια και εργασιακή εμπειρία σε Αμερική, Αυστραλία και Ελλάδα να αναλαμβάνει τις καινούργιες οινοποιήσεις.

Οι Αμπελώνες

Ο τόπος μας αποτελεί πολύτιμο σύμμαχο στις προσπάθειές μας. Οι αμπελώνες μας ευνοούνται από το μοναδικό terroir των τοπικών ορεινών πλαγιών του Μαύρου Όρους της Ζήρειας σε υψόμετρο έως και 900 μέτρα και της αύρας του Κορινθιακού κόλπου.