Ένα άρθρο της Janine Norguez για μια γευσιγνωσία κρασιών υψηλής ποιότητας

Κρασιά και τυριά: μια εξαιρετική συμμαχία

Οι οινοπαραγωγοί της Plaimont προσκάλεσαν τριάντα εταίρους για να μοιραστούν μια γευσιδοκιμή υψηλής ποιότητας κρασιών στη Μονή Marciac.

Τι πιο εντυπωσιακό από το να ακούς έναν βετεράνο γευσιγνώστη να μιλάει για τα αρώματα που ανακαλύπτει σε ένα ποτήρι κρασί και να μοιράζεται τις αισθήσεις του;

Ο Jérôme παρουσιάζει αυτή την εξαιρετική στιγμή με την υποστήριξη του Olivier Bourdet-Pees, γενικού διευθυντή της Plaimont.

Τα κρασιά σχολιάζονται από τον Philippe Faure-Brac, (καλύτερο sommelier στον κόσμο). Το κρασί συνδυάζεται με τα τυριά του Dominique Bouchait, (καλύτερου εργάτη στη Γαλλία).

Όταν επιστρέφει από τις Κυκλάδες, ο Philippe Faure-Brac μιλάει για τα κρασιά που ανακάλυψε, ιδιαίτερα για τα ελληνικά κρασιά που τον γοήτευσαν και ειδικά το T-Oinos του νησιού της Τήνου.

Περιγράφει το κρασί με πάθος και απλότητα και πιστεύει ότι η «μουσική και το κρασί είναι το ίδιο συναίσθημα».

Ο Jean-Louis Guilhaumon υπενθυμίζει τη σχέση ποιότητας που προβάλλεται από αυτά τα αναγνωρισμένα προϊόντα και δίνει έμφαση στα πλεονεκτήματα του εδάφους.

Ο Dominique Bouchait παρουσιάζει τον δίσκο των επιλεγμένων τυριών με τόσο πάθος όσο και το κρασί, αναμειγνύοντας τον δημιουργικό του οίστρο με τις διαφορετικές ποικιλίες τυριών και χαρακτηρίζει τον εαυτό του ως «τυροκόμο». Αναρωτιέται αν πρέπει να συνοδευτούν με λευκό ή κόκκινο κρασί.

Ο συνδυασμός τυριού και κρασιού πάντα ήταν μια υπέροχη στιγμή.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ

Πηγή: www.ladepeche.fr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *